Alles wat je moet weten over infrarood verwarming

Alles wat je moet weten over infrarood verwarming

Je woning verwarmen is mogelijk op meerdere manieren. Je kunt kiezen voor een standaard CV verwarming, maar ook voor een vloerverwarming of verwarming door middel van een warmtepomp. Een andere, minder bekende optie is de keuze voor infrarood verwarming. Wat is dit precies, hoe werkt het en wat zijn de belangrijkste voordelen? Hier vind je de antwoorden op deze vragen.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een verwarming dat is aangestuurd door elektriciteit. De elektriciteit wordt in dit geval omgezet in infrarood straling. Dit zorgt onder andere voor een zuinigere manier van verwarmen, waardoor het een zeer interessant alternatief is voor verwarmen op gas.  Dit type verwarming doet denken aan de warmte van de zon, waardoor je een zeer aangename warmte voelt.

De werking van IR verwarming

IR verwarming werkt als volgt: je plaatst een of meerdere panelen in je woning. Deze panelen hebben geen lucht nodig voor het verwarmen van een ruimte. De warmte vanuit het paneel dringt door de lucht en verwarmt de ruimte snel en op een prettige manier. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale koolvezelstructuur om dezelfde vorm van straling als de zon op de wekken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen

Wanneer je kiest voor IR verwarming is het goed om te weten met welke voordelen je te maken krijgt. In de eerste plaats kies je voor een zuinige manier van verwarmen: bijna alle energie wordt omgezet in warmte: op de lange termijn zullen je stookkosten dan ook gaan dalen. Verder gaan infrarood panelen lang mee en hebben ze niet veel onderhoud nodig. Het plaatsen van deze verwarming is daarnaast in iedere ruimte in huis mogelijk. Droge lucht, schadelijke stoffen of stof: het is allemaal verleden tijd met een IR verwarming. Er zitten tal van voordelen aan deze unieke manier van verwarmen.

Back to Top