3 tips om meer sfeer te creëren in de tuin

3 tips om meer sfeer te creëren in de tuin

De tuin moet een plek zijn om je aan het eind van de dag heerlijk te kunnen ontspannen! Na een drukke werkdag wil je even geen gezeur van de kinderen of je partner om je heen, maar een plek om je terug te trekken. Er zijn verschillende manieren om van je tuin een bijzonder sfeervolle plek te maken. In dit artikel geven we je drie handige tips om bij te dragen aan een gezellige sfeer!

Tip 1: bouw een houten veranda in de tuin

Een stenen terras zou je voor een stijlvolle houten veranda kunnen vervangen. Het hout van de veranda geeft de tuin direct een sfeervolle uitstraling. Niet voor niets wordt er binnen woningen vaak voor een vloer van laminaat of parket gekozen. Daarbij biedt de veranda beschutting tijdens een zomers buitje. Veel modellen zijn immers van een overkapping voorzien.

Tip 2: plaats een hottub in de tuin

Naast het gebruik van een veranda, kan ook een hottub plaatsen het overwegen waard zijn. Een hottub plaatsen geeft je tuin niet alleen een sfeervollere uitstraling. Ook is de hottub een plek bij uitstek, waar je het heel gezellig kunt maken met je gezin of vriendinnen! Nodig je vriendinnen bijvoorbeeld op een warme zomeravond uit, om samen van de ondergaande zon te genieten onder het genot van een hapje en drankje.

Tip 3: hang lampen op rond je terras

Een derde tip die we je kunnen geven, is het verbeteren van de verlichting rond je terras of balkon. Vaak is de tuin in de avonduren een hele donkere plek. Dit is zonde, want ook op een warme zomeravond wil je nog tot laat buiten kunnen zitten. Door stijlvolle lampen aan je buitenmuur op te hangen, kun je het terras of balkon sfeervoller maken.

Back to Top