Waarom is badkamer inspiratie opdoen nodig?

Waarom is badkamer inspiratie opdoen nodig?

Als je de badkamer gaat renoveren of vervangen, is het verstandig je vooraf goed te (laten) informeren over de mogelijkheden die passen in jouw badkamer en binnen jouw budget. Als je badkamer inspiratie intypt op Google krijg je zoveel websites te zien dat het moeilijk is om een goede keuze te maken. Dan is het handig als je naar een website kunt gaan waar je niet alleen de beste artikelen kunt aanschaffen, maar waar je op de site ook oneindig veel mogelijkheden ziet. Waar je blogs kunt lezen over badkamers en waar je binnen kunt kijken in huizen om te zien hoe de badkamers daar eruitzien. Je kunt hier ook alles lezen over de nieuwste trends en alle innovatieve accessoires voor je nieuwe badkamer.

Begin met het maken van een eigen moodboard

Als je de badkamer gaat aanpakken is het belangrijk dat je weet wat jouw voorkeur heeft, welke badkamermeubels je mooi vindt en welke vloer- en wandtegels daarbij horen. Maar zeker zo belangrijk is dat je exact weet hoe groot de ruimte is waar dit allemaal in moet passen. Dus start met het opmeten van je badkamer, maak hiervan een plattegrond en geef ook aan waar de deur, het raam, de wc aansluiting en de watertappunten zitten. Ga dan op zoek naar badkamer meubels zoals bijvoorbeeld een bad,  een douchecabine, een toilet en een wasbak of wastafel combinatie. Bekijk de verschillende stijlen en kijk in badkamers bij anderen thuis. Verzamel plaatjes of complete afbeeldingen van badkamers en maak daar een eigen moodboard van. Heb je een totaal andere stijl dan je partner dan is het handig om allebei een moodboard te maken zodat je daar later de plaatjes af kunt halen die beiden aanstaan.

Een badkamer in de stijl die helemaal bij je past

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen of een nieuwe badkamer gaat plaatsen realiseer je dan dat je dat doet voor meerdere jaren. Het is dus belangrijk dat de stijl van de badkamer geheel bij je past. Maar of je nu gaat voor een luxe-, eenvoudige-, Scandinavische of moderne badkamer, de badkamer moet over een aantal jaren ook nog bij je passen. Het is op dit moment misschien wel erg fijn om een bad te kunnen nemen, maar doe je dat ook nog over een jaar of tien. Kun je het bad zo plaatsen dat dit eenvoudig kan worden vervangen door een (inloop) douche? Heb je ook nagedacht over een duurzame, energiezuinige inrichting? Duurzaam wordt een badkamer met een inrichting van gerecycled materiaal of van materiaal dat (opnieuw) gerecycled kan worden. Energiezuinig betekent dat je let op accessoires die minder energie verbruiken zoals een waterbesparend toilet, waterbesparende kranen en douchekoppen en ledverlichting.

Back to Top