Voordelen van een zwembad in de tuin laten aanleggen

Voordelen van een zwembad in de tuin laten aanleggen

Vroeger was voor veel Nederlanders een zwembad in de tuin een onbereikbare droom. Een zwembad laten aanleggen was alleen weggelegd voor de rijke ‘happy few’. Maar gelukkig is een zwembad in de tuin tegenwoordig voor veel Nederlanders bereikbaar. Dit komt door het economische hoogtij in combinatie met het grote aanbod tuinbaden, waardoor deze betaalbaar zijn voor de gemiddelde Nederlander. Maar waarom zou je eigenlijk een zwembad laten aanleggen in de tuin? Heel simpel: omdat een eigen zwembad in de tuin veel voordelen heeft boven openbare zwembaden.

Rustig zwemmen wanneer je daar zin in hebt

Het mooie van een zwembad in de tuin is dat je niet meer naar drukke zwembaden of recreatieplassen hoeft. Lekker rustig dus. Het hele zwembad is voor jou, jouw partner en/of de kinderen. Ook ben je niet meer gebonden aan de openingstijden van het zwembad en kun je op een zwoele zomeravond, als het een hete dag is geweest, lekker een duik nemen.

Meer gezelligheid en sfeer

Een eigen zwembad in de tuin creëert een hoop gezelligheid en sfeer. Je bent even één-op-één met het gezin en kunt jouw kinderen alle aandacht geven. En je hoeft er niet eens voor het huis uit! Ook in het najaar brengt een zwembad overigens de nodige sfeer, ook al wordt deze dan niet of minder vaak gebruikt. Op die momenten kun je er namelijk voor kiezen om het zwembad met fraaie LED-lampen te verlichten, zodat je in het najaar een echte sfeertuin creëert.

Betere gezondheid en meer spiermassa

Zwemmen is een van de beste activiteiten om jouw gezondheid en conditie goed te houden. In het voorjaar en tijdens de zomer leidt iedere dag een half uurtje zwemmen al tot een veel betere conditie. Niet alleen het uithoudingsvermogen wordt groter, ook bouw je met zwemmen spiermassa op omdat je tijdens het zwemmen veel spieren gebruikt.

Echte ontspanning na het werk

In de tuin een eigen zwembad laten aanleggen is ook slim om zo nu en dan na het werk eens een lekkere duik te nemen. Zwemmen werkt zeer ontspannend en doet je de stress van het werk even helemaal vergeten. Alleen of met je partner kom je gewoon lekker tot rust. Heerlijk is ook dat je in jouw privé zwembad geen last hebt van de drukte van een openbaar bad. Ook van die stress heb je in jouw achtertuin, na een dag hard werken, dus geen last! Heerlijk toch, zo’n privé zwembad in de tuin?

Back to Top