Radiator als stijlelement in je interieur

Radiator als stijlelement in je interieur

Radiatoren hoeven tegenwoordig niet meer weggestopt te worden. Dit is te danken aan het brede aanbod in design radiatoren. Met een design radiator maak je een praktisch warmtebron tevens een aantrekkelijk decoratief stijlelement. In dit artikel lees waarom een design radiator een toevoeging is aan ieder interieur.

De multifunctionele, compacte en praktische design radiator

Over het algemeen geldt dat een design radiator verticaal aan de muur wordt bevestigd en een slanke vormgeving heeft. Zowel deze verticale muurbevestiging als de veelal onconventionele en compacte afmetingen, maakt de design radiator buitengewoon geschikt voor kleinere ruimtes in het huis. Een slanke, verticale radiator neemt vanzelfsprekend minder wand- en vloeroppervlakte in, waardoor deze eenvoudig achter een deur geplaats kan worden of dat ene loze stukje wandoppervlak kan opvullen. De design radiator kan op plekken geplaatst worden, waar het niet mogelijk is een reguliere radiator te plaatsen. Dit maakt design radiatoren uiterst geschikt voor het comfortabel verwarmen van onder andere een keuken, hal, badkamer, toilet, overloop en zelfs het trappenhuis.

De design radiator als blikvanger in het interieur

Naast praktisch is een design radiator ook nog eens bijzonder stijlvol. Tegenwoordig staat een radiator niet meer gelijk aan een forse, saaie, metalen bak die horizontaal aan de muur hangt en die we het liefst zoveel mogelijk verbergen. De design radiator maakt de praktische warmtebron namelijk ook een decoratief stijlelement. Een design radiator is perfect voor dat ene onbehaaglijke hoekje in de keuken of de hal. Met een paar magneetjes erop met foto’s of ansichtkaarten creëer je een ware blikvanger. En ook in de moderne badkamer is een design radiator niet meer weg te denken. Strakke modellen met losse spijlen zorgen er voor een hippe look en zijn ook nog eens praktisch; je kunt er eenvoudig je handdoeken aan drogen.

Samengevat: in vergelijking met een ‘ouderwetse’ horizontale radiator, heeft de doorgaans verticale design radiator een minimalistische uitstraling, strakke lijnen en een slanke vormgeving. De design radiator is bovendien bijzonder ruimte efficiënt en zal ongetwijfeld een blikvanger vormen in elk interieur, zonder aan functionaliteit te verliezen.

Back to Top