De beste gietvloeren voor in de woonkamer

De beste gietvloeren voor in de woonkamer

Het kiezen van een nieuwe vloer kan een tijdrovend proces zijn. Deze keuze gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Dit is de ondergrond waar u elke dag over gaat lopen, het moet daarom aan veel verschillende wensen voldoen, de vloer moet er mooi uitzien, maar ook comfortabel zijn om over te lopen, daarnaast is het onderhoud natuurlijk van belang. In dit artikel gaan we in op de verschillende mogelijkheden om op een goedkope manier een duurzame gietvloer aan te brengen.

Verschillende varianten van de gietvloer

Als u zich al langer aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer, heeft ongetwijfeld ervaren dat er veel verschillende soorten zijn. Ook op het gebied van de gietvloer, zijn er weer verschillende varianten te onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld de epoxyvloer, deze vloer is dikker en wordt daarom vaker voor industriële toepassingen gebruikt. In de woonkamer kunt u gerust gebruik maken van een goedkope vloercoating. Deze is net wat dunner dan de reguliere gietvloer, 1 of 2 mm waarbij de reguliere variant 3 mm gebruikelijker is.

Gezamenlijke voordelen van gegoten vloeren

Hoewel er vrij veel verschillende soorten vloeren zijn die gegoten kunnen worden, hebben de meeste toch dezelfde voordelen om maar in meer of mindere mate. Vrijwel alle varianten van gietvloeren tussen de vloer worden bijvoorbeeld naadloos gegoten, dit houdt in dat er geen naden en randjes zijn. dit heeft weer tot gevolg dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt. Er kan namelijk geen vuil tussen de naden en randen ontstaan. Het grootste voordeel is echter de levensduur, deze is aanzienlijk langer dan bij de meeste type vloeren die je wellicht zult kunnen. Een gegoten vloer gaat bijvoorbeeld wel 10 keer zo lang mee als een houten vloer.

Kies voor een lokale specialist om u te helpen

Veel mensen vragen ons, is het ook mogelijk om de gietvloer zelf aan te brengen? Dit is een logische vraag want het scheelt natuurlijk heel veel in de kosten. Het is ook mogelijk als u beschikt over de juiste materialen, gereedschappen en kennis. Omdat dat vaak niet het geval is raden we meestal toch aan om een lokale specialist op het gebied van vloeren in te schakelen. Deze professionals kunnen de vloer voor u gieten en ook nog netjes afwerken in de kleur die u wenst. Neem eens vrijblijvend contact op met een specialist op het gebied van gietvloer en laten verrassen door de vele mogelijkheden!

Back to Top