Tips voor een mooie tuin

Tips voor een mooie tuin

Of het nu gaat om een klein voortuintje of een grote bedrijfstuin, een tuin moet altijd mooi zijn vinden wij. Daarom geven we in dit artikel tips voor een mooie tuin!

Mooie planten en bloemen

De basis van een goede tuin is uiteraard mooie planten/bloemen. Er bestaan echter zoveel verschillende soorten, dat je soms door de planten het bos niet meer ziet. Daarom hebben we onderstaand enkele van onze favorieten beschreven.

Dahlia’s

Dahlia’s zijn zomerbollen die oorspronkelijk uit Mexico komen. Naast borders, worden dahlia’s tegenwoordig ook vaak gebruikt in potten op het terras of op het balkon. Er bestaan veel verschillende dahlia’s, zoals anemoon dahlia’s, waterlelie dahlia’s, cactus dahlia’s en pompon dahlia’s. Deze soorten zijn weer onder te verdelen zijn in verschillende categorieën. Zo bestaan er enkelbloemige Dahlia’s, halfgevulde dahlia’s en gevulde dahlia’s. 

Margrieten

Ook margrieten zijn echte zomerbloemen. Daarom wordt deze ook vaak gebruikt in zomerboeketten. Echter komen ze ook gewoon in de natuur voor, in bijvoorbeeld graslanden en bermen! Margrieten hebben een geel hart, met daaromheen witte bloemblaadjes. De margriet is misschien wel één van de bekendste bloemen. Wanneer je een bloem moet tekenen, is de kans groot dat je iets tekent wat erg op een margriet lijkt. 

Zowel dahlia’s als margrieten zijn voor bedrijven en mensen met erg grote tuinen in grote partijen verkrijgbaar bij Kwekerij de Groot

Kleur

Naast het type bloemen/planten, is het voor een mooie tuin ook belangrijk om rekening te houden met kleur. Stem de verschillende planten op elkaar af, maar houdt bijvoorbeeld ook rekening met de kleur van je tuinmeubels!

Onderhoud

Om je tuin mooi te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Haal onkruid dus regelmatig weg, geef je planten voldoende water, en snoei ze op tijd bij. Iedere plant heeft weer ander onderhoud nodig, kijk dus goed wat de planten in jouw tuin voor verzorging nodig hebben. 

Kunst

Naast planten, is het ook altijd een goed idee om wat kunst aan je tuin toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi standbeeld of een fonteintje! Ook verlichting kan je tuin een gezellige sfeer geven.

Back to Top