De voor- en nadelen van een mooi huis in Spanje

De voor- en nadelen van een mooi huis in Spanje

Wanneer je overweegt om een woning in Spanje aan te schaffen, is het belangrijk om de voor- en nadelen eens goed tegen elkaar af te wegen. Maar wat zijn eigenlijk de grootste voor- en nadelen. Dat is slecht in te schatten als je zelf niet in Spanje woont of hebt gewoond. In dit artikel lees je wat de grootste voor- en nadelen zijn volgens andere mensen die in Spanje wonen of al eens hebben gewoond. Erg handig dus! Wil je wel een huis kopen in mijas? Dan ben je bij Excellent marbella aan het juiste adres!

De voordelen

Als eerste gaan we kijken naar de voordelen die je zult ervaren als je een woning in Spanje aanschaft. 

Goedkoop

Of je nu kiest voor een villa of een appartement in Spanje. De woningprijzen liggen een stuk lager dan wanneer je het vergelijkt met de woningprijzen in Nederland. Daarom hoeft het huis is Spanje kopen dus zeker geen droom te blijven en wordt het allemaal gewoon heel realistisch. In Spanje is het nog enigzins betaalbaar om te kiezen voor een zwembad in de tuin! Hoe lekker is dat?!

Spaanse mensen zijn vaak erg vriendelijk

Veel Spanjaarden worden gezien als mensen die open en vriendelijk zijn. Het is dus fijn als je een beetje Spaans kan spreken en nieuwe mensen kan leren kennen. Spanjaarden zijn kletskousen en nieuwsgierig en als je jezelf een beetje openstelt voor de cultuur en de Spaanse gebruiken wordt dit gewaardeerd. Je zult meteen merken dat ze helemaal fan van je worden. 

De nadelen

Buiten de voordelen zitten er ook wat nadelen aan het kopen van een huis of appartement in Spanje. We gaan nu even kijken naar wat die nadelen zijn. 

Het vele praten kan lang duren

Spanjaarden praten heel graag. Op het moment dat je in de rij staat bij de kassa van een supermarkt in Spanje, is het niet ongebruikelijk dat dit een langdurig verhaal wordt. Je geduld zal erg vaak op de proef worden gesteld wanneer je gaat wonen in Spanje. Hou hier dus wel rekening mee. 

 

Back to Top