Nieuw huis? Dit moet je voor elkaar hebben

Nieuw huis? Dit moet je voor elkaar hebben

Als je in een nieuw huis gaat wonen zal je ontzettend veel moeten gaan regelen. Deze zaken zijn van belang om op een goede manier in een nieuwe woning te komen. Zo zal je een aantal verzekeringen af moeten sluiten, maar allereerst zal je natuurlijk een hypotheek aan moeten vragen.

Je maximale hypotheek achterhalen

Om te beginnen is het van belang dat je op de hoogte bent van de hoeveelheid geld die je uit kunt geven aan een hypotheek. Dit doe je door eerst je maximale hypotheek te achterhalen. Dit is het geld wat je maximaal uit kunt geven aan de hypotheek van je woning. Je maximale hypotheek is gebaseerd op je inkomen, je schulden, je maandelijkse inkomsten en je spaargeld. Hoe hoger je inkomen, lager je schulden en hoger je spaargeld, hoe hoger je maximale hypotheek zal zijn. Als je op de hoogte bent van je maximale hypotheek kan je op zoek gaan naar geschikte woningen. 

Een brandverzekering

Als je een geschikte woning hebt gevonden kun je door naar de volgende stap. De volgende stap is het afsluiten van belangrijke en noodzakelijke verzekeringen. Allereerst zal je een brandverzekering af moeten sluiten. Dit is van belang voor als er brand uitbreekt in de woning. In veel gevallen zal de hypotheekaanbieder eisen dat je een brandverzekering afsluit. Indien je dit niet doet, zal de hypotheekaanbieder jouw waarschijnlijk geen lening bieden. Het afsluiten van een brandverzekering is dus een belangrijk aspect. Hierdoor is het van belang dat je jezelf hier goed in verdiept. Door jezelf goed te verdiepen in de mogelijkheden, zal je een brandverzekering af kunnen sluiten waar je zo veel mogelijk aan hebt en zo min mogelijk voor betaald. 

Een vergelijkingssite gebruiken

Bij het afsluiten van een brandverzekering is het handig om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Op een vergelijkingssite kan je makkelijk en overzichtelijk de prijzen van allerlei verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kom je er dus simpel achter welke aanbieder het goedkoopst is. Als je de goedkoopste brandverzekering af wilt sluiten zal je de polisvoorwaarden enkel wel eerst door moeten lezen. Dit is van belang om alles op een goede manier af te sluiten en te regelen.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Ook is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering zal je verzekerd zijn voor schade aan personen of zaken. Dit zal niet snel voorkomen, maar stel dat er een keer een waterleiding knapt die schade aanricht bij je buren, dan zal dit veel geld kosten. In dit geval is het dus erg fijn als je hiervoor verzekerd bent.  

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Tot slot is het ook handig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering waarbij je verzekeraar een van tevoren vastgesteld bedrag uit aan je nabestaanden. Hiermee kan je financiële problemen bij familieleden zoals je vrouw en kinderen voorkomen. Dit soort problemen kunnen ontstaan omdat jouw inkomen wegvalt. Kortom, als je deze verzekeringen allemaal afsluit zal je een hoop mogelijke problemen kunnen voorkomen.

Back to Top