Handige verbouwtips voor klussen in huis

Handige verbouwtips voor klussen in huis

Verbouwen is een hele klus, letterlijk en figuurlijk, die vaak ontzettend veel tijd kost. Een paar verbouwtips kunnen de meeste mensen waarschijnlijk wel gebruiken. De meeste mensen hebben een idee en gaan vaak meteen naar de bouwmarkt om spullen te halen. Maar als je die spullen eenmaal hebt moet je er wel wat mee doen. Als je nou zelf niet goed bent in verbouwen is het raadzaam om een aannemer in te huren. Vooral bij lastige klussen als het verbouwen van de keuken of badkamer. Dit zijn namelijk heel belangrijke plekken in huis. Deze wil je zo snel mogelijk weer klaar hebben en van hoge kwaliteit. 

Onthoud dat je heel veel moet schoonmaken

De helft van verbouwen bestaat uit schoonmaken. Het is dan ook belangrijk dat je eerst goed schoonmaakt in huis, voordat je de boel gaat renoveren. Je wilt namelijk klussen in een opgeruimde omgeving. Anders er overal veel troep ligt tijdens het verbouwen, kan dit zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Is alles eenmaal goed schoon en opgeruimd dan kan er verbouwd en geklust worden. Dit zal vervolgens ook weer voor heel veel troep zorgen. Dit betekent dat je na de verbouwing ook weer een hele hoop zult moeten schoonmaken en opruimen. De bouwvakkers zullen de grote stukken afval wel opruimen, maar het stofzuigen en dweilen zal je toch zelf moeten doen. 

Een aannemer als je er zelf geen verstand van hebt 

Als je zelf goed bent in klussen en dit je hobby is, zal je waarschijnlijk niet zo snel een aannemer inhuren. Toch is dit wel verstandig om te doen als je hier niet zo goed in bent en er een grote verbouwing op de planning staat. Een aannemer kan namelijk ook meedenken met wat wel en niet kan. Het ene huis kan wel een bepaalde verbouwing hebben, maar de andere niet. Dat komt omdat elk huis weer anders in elkaar zit. Ga dus niet zelf zomaar muren eruit slopen, als je niet weet voor functie ze hebben. Misschien zijn het wel steunmuren die je huis nodig heeft tegen inzakking. 

Kies een betrouwbare aannemer

Een aannemer inhuren is dus aan te raden als je zelf geen verstand van klussen en verbouwen hebt. In de verbouwwereld gaat er nog wel eens wat mis. Het is daarom belangrijk dat je een aannemer kiest die je echt vertrouwt. Niet elke aannemer is namelijk even betrouwbaar en voert even goed zijn werk uit. Het is handig om veel recensies te lezen als je een bepaald aannemersbedrijf op het oog hebt. Als men hier niet zo tevreden over is, is het verstandig om een ander bedrijf te kiezen. Je kan ook aan je vrienden en familie vragen of zij nog goede aannemers kennen. 

Tips als je zelf gaat klussen

Als je toch zelf aan de slag gaat met de verbouwing zijn er een aantal tips die je kunt doorlopen. Allereerst is het heel belangrijk om een plan te maken. Je begint grof met wat tekeningen, maar het moet steeds gedetailleerder worden, zodat er later in het proces zo min mogelijk fout kan gaan. Vervolgens moet je bepalen hoeveel budget je nodig hebt. Tot slot ga je over op de details. Waar wil je het licht hebben en wat voor schakelaar wil je? Ga je voor een  klik aan klik uit schakelaar of toch voor een ander merk? Ook dit kan je van te voren al in je plan opnemen.

Back to Top