Het verschil tussen PVC en laminaat

Het verschil tussen PVC en laminaat

Het kiezen van een vloer is een belangrijke taak. Hiermee bepaal je ook gelijk jouw stijl en of je warme of juist koude kleuren wilt uitstralen. De vloer valt enorm op. Het is ook daarom belangrijk dat je een vloer uit kiest die jij mooi vindt en die bij jouw past. Daarnaast is het ook handig dat de vloer makkelijk schoon te maken is en makkelijk in onderhoud is. Je wilt je vloer namelijk wel een tijd houden. De vloeren van La casa vloeren zijn ideaal. Zij zijn makkelijk schoon te maken en zijn ook nog eens van goede kwaliteit. Wie wilt dit nou niet?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer?

Op het eerste gezicht lijken PVC vloeren en laminaat vloeren veel op elkaar. Alleen zit er een groot verschil in materiaal. PVC is namelijk gemaakt van Polyvinylchloride. Dit is een zeer soepel en dun middel dat je heel makkelijk kan bewerken. Een PVC vloer is hierdoor ook erg dun. Een laminaatvloer is wat dikker. Dit komt omdat deze vloeren gemaakt zijn van verschillende houten lagen die worden samengeperst. Er zit dus al een groot verschil in materiaal en dat is erg knap want het lijkt toch op elkaar. PVC en laminaat hebben nog een verschil. Een laminaat vloer wordt namelijk alleen zwevend gelegd en een PVC vloer wordt vastgelijmd en geklikt aan elkaar. De montage van de vloeren werkt dus ook heel anders. Dat is goed om te weten. 

Is een PVC vloer of laminaat vloer warmer? 

Zoals je kon lezen hierboven, heb je kunnen lezen dat de dikte van de vloeren enorm verschillen. Een laminaten vloer is dikker. Heb je dan dus vloerverwarming? Dan kan je het beste een PVC vloer nemen. Zij begeleiden warmte ook beter. Zo krijg jij op deze manier ook een maximale geleiding. Als je vloerverwarming hebt, kan je dus inderdaad beter een PVC vloer aan laten leggen.

Back to Top