Hier moet je aan denken bij het kiezen van de juiste raambekleding

Hier moet je aan denken bij het kiezen van de juiste raambekleding

Het vinden van goede raambekleding is niet altijd even gemakkelijk. Misschien heb je al een duidelijk beeld in je hoofd van hetgeen wat jij graag zou zien of vind je het wellicht lastig om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Hoe het ook zit, het aanbod is tegenwoordig gewoon enorm groot. Daarom is het niet gek om overweldigd te raken. Daarom is het fijn om een klein beetje handvaten te hebben, zodat je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste raambekleding. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je op weg te helpen.

Budget

Allereerst natuurlijk het eigen budget. Er zijn maar weinig mensen die geen budget voor ogen hebben wanneer ze op zoek gaan naar nieuwe raambekleding. Je wilt immers niet meer betalen dan je hebt. Toch moet er bij het kopen van nieuwe raamdecoratie wel aan enkele dingen worden gedacht. Wanneer je weinig te besteden hebt en voor goedkope jaloezieën gaat, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Wel is het dan belangrijk om ook naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken en of de raambekleding wel praktisch genoeg is. Je wilt proberen te voorkomen dat je straks een minder goede oplossing hebt en daardoor na enkele jaren opnieuw raambekleding moet kopen. Dan ben je op de lange termijn immers misschien nog wel duurder uit.

Vergelijk je de verschillende aanbieders? Vergeet dan zeker niet om ook de reviews te lezen. Zo weet je zeker dat de raambekleding die je kiest ook van goede kwaliteit is.

Voor welke ruimte?

Voordat je nieuwe raambekleding kunt kopen, is het uiteraard ook belangrijk om uit te zoeken voor welke ruimte deze raamdecoratie precies is. Raambekleding voor de slaapkamer vraagt bijvoorbeeld om een geheel andere aanpak dan raambekleding voor de woonkamer. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld van belang dat de gordijnen verduisterend werken om zo de nachtrust te bevorderen. In de woonkamer wil je echter liever een linnen gordijn die meer licht doorlaat (maar wel voldoende privacy blijft geven). Iedere ruimte vraagt om een andere aanpak. Belangrijk om bij stil te staan.

Isolerende waarde

Een van de belangrijkste praktische voordelen van raambekleding is dat ze ook nog eens isolerend kunnen werken. Dat is met name in de wat oudere woningen (die van nature al minder goed geïsoleerd zijn) heel prettig. Zo verliest het huis minder warmte door de ramen en geniet je van meer comfort. Zowel in de winter- als zomermaanden. Sommige gordijnen isoleren echter beter dan anderen.

Ben je op zoek naar isolerende gordijnen? Kies dan bijvoorbeeld voor klassieke gordijnen met een extra isolatielaag, een rolgordijn met zijgeleiding of dubbele plisségordijnen. Op die manier hou je het in huis lekker warm en in de zomermaanden juist lekker koel. Zo bespaar je eenvoudig energiekosten op de lange termijn. Heel prettig. Zeker nu de energieprijzen hoger dan ooit liggen.

Back to Top