Deze 4 vloeren zijn het gemakkelijkst schoon te maken

Deze 4 vloeren zijn het gemakkelijkst schoon te maken

Niemand wil urenlang zijn vloer schoonmaken, dus hebben we een snelle en eenvoudige lijst van vier eenvoudig te reinigen vloeropties samengesteld.

1.      Vinyl

Er zijn honderden kleuren en patronen om uit te kiezen en daarom is deze vloerbedekking al snel uitgegroeid tot een van de meest populaire vloerkeuzes voor keukens, badkamers en woonkamers. Maar vinyl is niet populair dankzij de look alleen! Vinylvloeren kunnen zonder zorgen worden geveegd, gestofzuigd en gedweild.

Niet alle vinyl is overigens gemakkelijk schoon te maken. Vinyl is er in verschillende stijlen, waaronder een glad oppervlak, een oppervlak met voegen en een hardhouten plankstijl die het uiterlijk van massief hout nabootst. Voor het gemak kies je het beste een vinylstijl zonder voegen.

2.      Laminaat

Omdat laminaat van hout is gemaakt, is het niet zo vochtbestendig als vinyl. Reinig laminaatvloeren met een bezem, vochtige dweil of een stofzuiger voor het beste resultaat. Omdat stijve borstelharen het oppervlak van een laminaatvloer kunnen beschadigen, gebruik je het beste een zachte doek om vlekken schoon te maken.

3.      Tegels

Tegels zijn koud en hard, maar zeer gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen snel worden gedweild, geveegd en gestofzuigd. Gebruik voor het dweilen water gemengd met een mild reinigingsmiddel om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Als de vloer voegen heeft, vermijdt dan het gebruik van bleekmiddel of ammoniak als reinigingsmiddel. Deze producten kunnen de voeg na verloop van tijd laten verkleuren.

4.      Massief hardhout

Bent je verbaasd om massief hardhouten planken op onze lijst te zien? Met een beetje moeite kunnen ze echter ook een van de gemakkelijkst schoon te houden vloeren zijn. Hardhouten vloeren vragen om een nauwelijks vochtige dweil en een bezem om ze regelmatig schoon te houden.

Hout en water gaan niet samen. Als er te lang water op de vloer blijft staan, kunnen de planken gaan vlekken, kromtrekken of rotten. Vermijd schade aan de vloer door water of vocht onmiddellijk weg te nemen. Meer informatie over houten vloeren vind je hier.

Back to Top