Een beter milieu met mooie groene daken

Een beter milieu met mooie groene daken

Misschien bent u het al eens tegengekomen, er zijn steeds meer groene daken in grote steden zoals Amsterdam te vinden. Dit wordt aanbevolen en gestimuleerd door de gemeente omdat er dan een betere leefomgeving ontstaat. Bovendien staat het prachtig om al die planten te zien groeien op de daken in de steden. Het geeft de stad een minder grijze aanblik en juist een groenere uitstraling!

Wat is een Sedumplant?

De matten waarmee deze groene daken veelal worden aangelegd bestaan uit Sedumplantjes. Dit zijn hele kleine vetplantjes die niet veel onderhoud nodig hebben. Ze worden met veel aantallen in een mat geplaatst en deze sedum mat kan vervolgens op het dak worden geplaatst. Het voordeel is dat u de planten niet water hoeft te geven en dat ze het hele jaar door gewoon lekker groeien. Daarnaast staan ze ook zes weken per jaar in de bloei wat een nog mooier effect op kan leveren, dan veranderen de plantjes van kleur en heeft u misschien een dak dat zowel groene als rode kleuren bevat.

Zelf aanbrengen of laten doen?

In sommige gevallen is het mogelijk om een doe het zelf pakket te kopen om een dak met Sedum plantjes aan te brengen. De doe-het-zelver kan op onze website terecht om complete pakketten hiervoor te kopen. Als dit toch niet handig is dan zijn er ook mogelijkheden om een specialist langs te laten komen en een groen dak voor u aan te laten brengen.

Een mooier en beter beeld voor grote steden

Vooral grote steden kunnen er baat bij hebben om hun daken groener te maken. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere aanblik van de stad. Het heeft ook tot gevolg dat er steeds meer natuur in de stad te vinden is. Rondom je eigen woning nog wel! Het heeft ook indirect als gevolg dat vocht beter kan worden opgenomen. Hierdoor belandt er minder vocht op straat en in de afvoer bijvoorbeeld. De aanwezigheid van extra natuur in de stad zorgt uiteraard voor een beter leefmilieu.

Back to Top