5 tips van de loodgieter Amersfoort om een lekkage tegen te gaan

5 tips van de loodgieter Amersfoort om een lekkage tegen te gaan

Lekkages vormen een grote ergernis voor veel woningbezitters. Dit is niet voor niets, want als gevolg van een lekkage kan er een nare waterschade aan uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken of zwamvorming op uw muren en plafond, houtrot in de houten constructie onder uw dakbedekking, enzovoorts. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om een lekkage te voorkomen! In dit artikel geeft een erkende loodgieter uit Amersfoort u een aantal handige tips.

Tip 1: laat uw dakbedekking regelmatig controleren

Om de kans op een lekkage te minimaliseren is het verstandig om uw dakbedekking zeker eens per twee of drie jaar preventief te laten controleren. Kleine beschadigingen of een lichte slijtage kunnen zo tijdig herkend en opgelost worden om erger te voorkomen.

Tip 2: laat leidingen door een loodgieter leggen

Ook rond leidingen kunnen eenvoudig lekkages ontstaan. Om deze lekkages te voorkomen doet u er verstandig aan om de leidingen altijd door een loodgieter te laten leggen. Loodgieters beschikken over de benodigde kennis en ervaring om leidingen op een correcte wijze aan te leggen.

Tip 3: schakel hulp in bij het plaatsen van sanitair

Een loodgieter helpt u niet alleen bij het leggen van leidingen, maar kan ook hulp bieden bij het plaatsen van sanitair in uw badkamer. Zo voorkomt u dat er lekkages rond uw sanitaire voorzieningen ontstaan.

Tip 4: vervang uw kitranden in de badkamer

Als vierde tip geeft deze loodgieter dat het belangrijk is om de kitranden in de badkamer regelmatig te vernieuwen. Er kan vocht achter deze kitranden komen te zitten, wat vervolgens in uw muren trekt. Dit wilt u voorkomen om schimmel- en zwamvorming tegen te gaan!

Tip 5: gebruik een hygrometer in huis

Tot slot kan het gebruik van een hygrometer aan te raden zijn. Met een hygrometer is het mogelijk om de luchtvochtigheid in huis te meten. Wanneer de luchtvochtigheid sterk toeneemt kan dit betekenen dat er sprake is van een lekkage binnen uw woning.

Back to Top