Hoe kan ik het beste mijn dak vervangen?

Hoe kan ik het beste mijn dak vervangen?

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij u het dak op uw woning wilt vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een hevige storm, die voor een ernstige schade aan uw dak gezorgd heeft. Om een verergering van de problemen tegen te gaan, kan het in zo’n geval verstandig zijn om een dakdekker in te schakelen voor het vervangen van uw dak. Het vervangen van een compleet dak is geen eenvoudige klus, waardoor men huishoudens sterk afraadt om hier zelf aan te beginnen. Verstandiger en vooral veiliger is het inschakelen van de hulp van een vakman op het gebied van daken!

Tip: mocht u toch bepaalde werkzaamheden zelf willen uitvoeren, dan doet u er verstandig aan om u vooraf goed in te lezen. Op internet vindt u verschillende websites met handige stappenplannen en instructievideo’s over het uitvoeren van werkzaamheden aan uw dak.

Uw kapotte dakbedekking vervangen

Naast het vervangen van een compleet dak, kunt u ook kiezen voor het vervangen van uw dakbedekking. Het vervangen van de dakbedekking is makkelijker, maar nog steeds niet makkelijk! Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen en opnieuw plaatsen van een bitumen dakbedekking. Het is belangrijk dat het materiaal goed aansluit op uw dak, om te voorkomen dat er lekkages ontstaan. Een dakdekker weet precies hoe het materiaal moet worden aangebracht, maar veel huishoudens weten dit niet. Om die reden doet u er ook bij het vervangen van uw dakbedekking verstandig aan om een dakdekker in te schakelen.

 Lekkages onder uw dak voorkomen

Na een hevige storm kan het verstandig zijn om uw dak en dakbedekking te laten controleren. Zo kunnen eventuele lekkages rond de dakbedekking tijdig herkend en opgelost worden. Een lekkage kan voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtrot in de houten balken van uw dakconstructie.

Bron: https://denhaagdakdekkers.nl/

Back to Top