5 tips om te kiezen voor moderne deuren

5 tips om te kiezen voor moderne deuren

Bij het bouwen van een huis of het investeren in een renovatieproject om het pand te renoveren, is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn ook in de keuze van de deuren, immers, deze elementen moeten schoonheid, functionaliteit, duurzaamheid en bruikbaarheid in onderhoud te combineren. Voor deze en andere is dat elke omgeving een goed geplande beslissing vereist. En om u te helpen bij het maken van de beste opties bij het kopen van nieuwe deuren voor uw woning hebben we een kleine gids samengesteld met tips om het ideale model te kiezen. Dus hou een oogje in het zeil:

Ken de soorten deuropeningen

Om de beste keuze te kunnen maken, is het in de eerste plaats noodzakelijk om te weten welke soorten havens er op de markt beschikbaar zijn. Zie hieronder de belangrijkste modellen en vermijd verwarring op het moment van aankoop:

– Open: de open deur is de meest traditionele, de deur die werkt door middel van scharnieren en een goede afdichting biedt, waardoor thermische en akoestische isolatie mogelijk is.

– Draaibaar: het draaibare model werkt op dezelfde manier als de traditionele deur, maar het beslag is anders. In plaats van conventionele scharnieren, hebben we hier spillen. De esthetiek is interessant, want de deur draait om de as zelf, maar laat qua afdichting te wensen over.

– Schuiven: de schuifdeuren zijn uitstekend geschikt voor het optimaliseren van de ruimte of het scheiden van twee omgevingen, maar de thermische en akoestische prestaties zijn minder goed dan die van de deur om traditioneel te openen.

Zoek uit welke elementen de deuren moeten hebben

In het algemeen zijn de deuren samengesteld uit deurbladen, sierlijsten, aanslagen en handgrepen. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het blad niet de deur zelf. Het is de plaat die verantwoordelijk is voor het afdichten van de muur wanneer de deur gesloten is. Hangers zijn rechthoekige profielen, meestal van metaal of hout, die het mogelijk maken om de platen te bevestigen. De bekleding verbergt de voeg tussen het metselwerk en het bladmateriaal, terwijl de handgreep verantwoordelijk is voor het vergrendelen en openen. Samen met de grendel en scharnieren zorgt de handgreep voor een goede werking van de deur.

Rekening houden met de grootte van de deur

De standaardgrootte van residentiële toegangsdeuren varieert tussen 2 en 2,15 meter hoog en 80 centimeter breed. De binnendeuren daarentegen kunnen 70 centimeter breed zijn, maar als er rolstoelgebruikers onder de bewoners zijn, houd dan de 80 centimeter aan. De 60 centimeter lange deuren daarentegen zijn alleen geschikt voor kasten. Wat de dikte betreft, is het ideaal om te investeren in 3,5 centimeter deuren.

Keuze op basis van omgeving en doelstelling

Deuren moeten worden gekozen op basis van de omgeving waarin ze worden geplaatst. Bij de ingang, bijvoorbeeld, is het het beste om te wedden op massief houten deuren, die resistenter en veiliger zijn. Dit type deur is bestand tegen wind, zon en regen. Daarnaast is hout een zeer veelzijdig materiaal, dat gecombineerd wordt met verschillende decoratiestijlen. Aan de andere kant kunnen de binnendeuren lichter en halfopen zijn, maar dat is niet de reden waarom je hun uiterlijk niet moet verwaarlozen! In dit geval zijn friezen en applicaties welkom, omdat ze een decoratieve waarde toevoegen aan de residentie. 

Bron: renovatienieuws.nl

Back to Top