Zo verhuis je makkelijk in de stad

Zo verhuis je makkelijk in de stad

Verhuizen in een grote stad is niet altijd even gemakkelijk. Zeker bij een woning ontruimen in Rotterdam, een verhuizing binnen Amsterdam of een verhuizing naar een andere grote stad, vereist een goede voorbereiding. Maar hoe pak je dit verstandig aan? Hoe kun je efficiënt en praktisch verhuizen naar een andere stad of dorp? En hoe kun je een woningontruiming in Rotterdam soepel laten verlopen? In dit artikel kun je handige tips lezen om snel en probleemloos te verhuizen.

Beoordeel wat je nodig hebt voor de verhuizing

Hoe je jouw verhuizing van, in of naar de grote stad organiseert, is in belangrijke mate afhankelijk van het soort huis en de locatie. Verhuis je bijvoorbeeld naar een appartement in een oud herenhuis op twee hoog? Dan heb je waarschijnlijk een traplift nodig om je inboedel op de juiste plek te krijgen. Deze kun je huren maar, als je de verhuizing uitbesteedt aan een erkend verhuisbedrijf, dan wordt dit uiteraard door het betreffende bedrijf opgepakt.

Begin ruim op tijd met de voorbereidingen

Verhuizen in, naar of uit een stad vereist een tijdige voorbereiding. Of je de verhuizing nu zelf organiseert of hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt: er moet het nodige geregeld worden. Het belangrijkste is het huren van een truck of bus om de inboedel te vervoeren of, als je een verhuizer wilt inzetten, om de geplande verhuizing tijdig vast te laten leggen. Belangrijk is daarbij ook om zo snel mogelijk de administratie die bij een verhuizing komt kijken te regelen. Zo moeten aan allerlei instanties – denk bijvoorbeeld aan de energieleverancier, de bank, verzekeringen, de gemeente, maar ook aan familieleden en vrienden – de adreswijziging doorgegeven worden om de overgang soepel te laten verlopen.

Kies liever niet voor de zomermaanden om te verhuizen

De meeste verhuizingen in Nederland vinden, in absolute aantallen, plaats in het voorjaar en najaar. Met name in de maanden februari tot juni is er een flinke piek in het aantal verhuizingen zichtbaar. Dat is niet opmerkelijk, want verhuizen in de zomermaanden is geen pretje vanwege de vaak hoge temperaturen. Dus ben je flexibel in wanneer je kunt verhuizen? Zorg er dan voor dat je in elk geval niet in de zomer verhuist!

Back to Top