Zo maak je het huis gereed voor de eerste verjaardag van jouw kleintje

Zo maak je het huis gereed voor de eerste verjaardag van jouw kleintje

Je baby is één jaar. Dat is best wel even slikken. Hoewel het jaar echt niet altijd makkelijk is geweest, is deze wel omgevlogen. Je herinnert het je nog als de dag van gisteren dat ze voor het eerst in je armen werd gelegd. Een klein hoopje geluk. Inmiddels is dat kleintje uitgegroeid tot een ondeugende dreumes die heel goed weet wat ze (vooral niet) wil. Dat is dus wel een feestje waard. Maar hoe pak je dit precies aan? Waar moet je aan denken bij de eerste verjaardag van jouw kleintje? Hoe maak je je huis gereed? Hieronder volgen enkele praktische tips.

Het perfecte cadeau

Het is niet gemakkelijk om het perfecte cadeau te vinden. Op kado-kopen.nl vind je wellicht al de nodige inspiratie. Maar in de praktijk zien we toch dat kinderen van deze leeftijd eerder de voorkeur geven aan de huissleutels, afstandsbediening en de inhoud van de kastjes. Echt spelen? Nee, dat doen ze meestal nog niet echt.

Toch wil je als ouders iets geven. Je kind zal het zich later niet herinneren, maar jij wel. Je wil iets geven waardoor het een extra speciale dag wordt. Maar wat geef je dan?

De beste cadeaus voor meisjes van 1 jaar zijn geschikt voor de lange termijn. Een cadeau waar ze dus over enkele jaren nog plezier van heeft. Denk bijvoorbeeld aan speeltoestellen voor in de tuin, een speelkeuken of poppenhuis. Houd er wel rekening mee dat sommige soorten speelgoed nog relatief kleine onderdelen hebben voor een dreumes. Zo vinden de meeste dreumesen het stiekem al erg leuk om met een poppenhuis te spelen, maar laat de kleine accessoires dan nog even achterwege.


Groei je inmiddels je huis uit van al het speelgoed? Kijk dan eens of het mogelijk is om een sieraad cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi armbandje of oorbellen. Dit zijn cadeaus die zij altijd bij zich kan dragen. Ook op latere leeftijd. Een mooie herinnering van die eerste verjaardag.

Veilige omgeving

Op een verjaardag ben je altijd druk. Druk met de visite, het maken van foto’s en allerlei andere taken. Je hebt nauwelijks tijd om te zitten. Laat staan dat je ook nog eens je kersverse dreumes constant in de gaten kunt houden. Toch is dat nu hij of zij mobieler wordt wel belangrijk. Je wil niet dat het feestje straks erg onveilig wordt.

Bereid daarom het huis voor op het feest. Verwijder alle mogelijke gevaarlijke spullen uit de ruimte. Heb je nog geen traphekje? Laat deze nu dan sowieso plaatsen. De kans is natuurlijk groot dat je kleintje de gang in glipt als je mensen uitzwaait of juist naar binnen haalt. Op die manier voorkom je een potentieel gevaarlijke situatie.

Versieren

De meeste kleintjes zijn dol op ballonnen en slingers. Dit is dus precies hetgeen waar je ze dolgelukkig mee kunt maken. Onze tip? Versier de woning de avond van tevoren en houd de videocamera in aanslag. Film vervolgens de reactie van jouw kleintje. Dat zal onbetaalbaar zijn!

Back to Top