Welke slaapkamer stijl past bij jou?

Welke slaapkamer stijl past bij jou?

In onze slaapkamer brengen we behoorlijk wat tijd door. Niet alleen om te slapen voor een goede nachtrust, maar ook om te ontsnappen aan ons drukke leven. In de slaapkamer lezen we bijvoorbeeld weleens een boek of kijken we een film of serie. Genoeg redenen om van de slaapkamer een prettige plek te maken. Maar waar voel je je prettig bij? Is dat bij een simplistische slaapkamer of bij een groene ruimte? Lees de slaapkamer stijlen hieronder en ontdek wat jouw slaapkamer stijl is.

Wat jouw slaapkamer stijl ook is, de basis voor een goede slaapkamer begint bij een comfortabel bed, een matras van hoogwaardige kwaliteit en zacht beddengoed. Dit alles is te vinden bij de online boxspring leverancier.

#1 Industriële slaapkamer

Een industriële slaapkamer oogt stoer, ruig en robuust. Om een industriële stijl door te voeren in jouw slaapkamer zijn ruwe materialen – denk aan hout, ijzer en beton – en stoere, industriële kleuren zoals grijs, zwart en donkerblauw essentieel. Voor de inrichting is het belangrijk om niet alleen perfecte meubels neer te zetten, maar ook om items met een rafelrandje of een bewuste imperfectie of beschadiging – van merken als Zuiver en Dutchbone – een plek te geven. Schaf niet alleen nieuwe stukken aan, maar zoek op internet en markten ook naar gebruikte spullen. Oude industriële lampen uit fabriekshallen zijn bijvoorbeeld perfect voor het creëren van een industriële look.

#2 Scandinavisch wegdromen

Een heel andere stijl dan de industriële stijl is de Scandinavische stijl. In het hoge Noorden zijn ze gek op pure eenvoud. Breng die serene vibes naar je slaapkamer door de slaapkamer muren te voorzien van lichte kleuren zoals wit, beige en heel lichtgrijs en lichtblauw. Voeg daarnaast items met strakke designs en grafische patronen toe aan je slaapkamer voor een speelser effect. Ook mogen natuurlijke materialen zoals wol en hout in de Scandinavische slaapkamer worden verwerkt. Bijvoorbeeld in de vorm van een wollen kussen of plaid en een houten spiegel of kruk.

#3 De botanische trend

De natuur terug in je huis, dat is de botanische trend. Deze trend is niet alleen populair voor in de woonkamer of de keuken, maar ook voor de slaapkamer. Veel mensen vinden het namelijk prettig om in de slaapkamer een oase van rust te creëren. De natuurlijke, rustgevende kleur groen leent zich hier uitstekend voor. Andere elementen die in de botanische slaapkamer terug te vinden zijn, zijn rotan meubels, houten accessoires zoals lampen, fotolijsten en krukken en prenten met dieren, bloemen en planten.

Back to Top