Tips om je woning te verduurzamen

Tips om je woning te verduurzamen

Ga je je woning verduurzamen? Dan zijn er tal van manieren waarop je dat kunt aanpakken. De ene klus is meer werk dan de andere, maar door je woning stapje voor stapje te verduurzamen ben je lekker groen bezig en denk je zeker ook aan het milieu en de toekomst. We hebben een paar tips omtrent verduurzaming van een pand voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt om te doen

Als je je woning wilt verduurzamen, zijn er veel dingen die je kunt aanpassen. Het is belangrijk dat je eerst voor jezelf op een rijtje zet wat jij belangrijk vindt om te doen. Bekijk zeker ook van tevoren het beschikbare budget zodat je weet wat je allemaal kunt doen en welke aanpassingen misschien nog even moeten wachten. Bedenk wat wel kan en vraag, indien je de klus door een ander laat doen, op voorhand een offerte aan. Kijk even op https://www.budgetisolatieshop.nl/ voor meer informatie.

Tip 2: Bekijk wat je allemaal kunt doen om te verduurzamen

Verduurzamen kan op meer manieren. Geliefde manieren om minder energie te gebruiken en meer rekening te houden met het milieu zijn onder andere de volgende:

  • Isoleer je woning goed, bij voorkeur van boven tot onder zodat de warmte beter behouden blijft. Er zijn tal van goede isolatiematerialen te koop zoals bijvoorbeeld PIR, maar het is verstandig om te kijken wat betaalbaar is en welke producten aan je wensen voldoen.
  • Zorg ervoor dat de verwarmingsketel vervangen wordt door een warmtepomp en ga volledig van het gas af.
  • Zorg voor goed isolatiemateriaal in combinatie met dubbel glas en dicht alle kieren in de woning goed af.
  • Plaats op elke radiator een aparte thermostaatknop.
  • Maak je badkamer duurzamer door thermostaatkranen te plaatsen op het bad, in de douche en op de wastafel.
  • Laat zonnepanelen op het dak plaatsen.

 

Tip 3: Ga zelf op een zuinige manier met je spullen en voorzieningen om

Als je de nodige aanpassingen in je woning gedaan hebt om deze te verduurzamen, kun je zelf ook proberen om nog meer aan het milieu te denken. Zo kun je bijvoorbeeld (zeker als je er niet bent) de verwarming wat lager zetten, zuinig omspringen met water door minder lang te douchen en geen bad meer nemen, een waterbesparende douchekop gebruiken en zo is er nog meer te bedenken om het milieu te ontzien. Wil je zelf meer tips opdoen? Kijk dan zeker eens online of overleg eens met andere mensen wat zij gedaan hebben of nog doen om duurzamer te leven.

Tip 4: Overweeg nieuwbouw als er te veel kosten zijn om de huidige woning te verduurzamen

Heb je nu best een wat oudere woning die moeilijk te verduurzamen is maar wil je wel goed bezig zijn voor het milieu? Dan kun je ook nog altijd overwegen om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Deze worden tegenwoordig zo duurzaam mogelijk gebouwd zodat je er zelf niet veel meer aan hoeft te doen en zeker goed bezig bent voor het milieu.

Back to Top